Őszi napforduló és az ilyenkor "szokásos dolgok"!

Ma 2017 Szept. 22. 20 óra 2 perckor lesz az őszi napéjegyenlőség más néven napforduló.
"Régen ezen az éjszakán ünnepet ültek, méghozzá a Földanyáét, az aratást és az utána következő pihenést helyezve előtérbe. Ez a beérett termés, a betakarítás ünnepe." (forrás: http://netfolk.blog.hu/2013/09/21/az_oszi_napejegyenloseg_es_a_kore_csoportosulo_hiedelmek_es_szokasok)
forrás: pixabay.com
A napforduló az új kezdetek lehetőségét hozza! Ez így ősszel a befelé figyelést, az önmagunkra figyelést, a számvetést (lassan itt az év vége, a terveimmel hogyan állok?) hozza magával. Ha a számvetés nem a pozitív irányba mozdul el még van időnk év végéig behozni és megtenni/elintézni/elolvasni/megnézni/elkészíteni azt amit 2017-re terveztünk de még nem jutottunk hozzá.
Ehhez egy ötlet!
Bármi amit szeretnél beletenni az életedbe, legyen az egy könyv elolvasása, egy film megnézése, egy bármi :) elkészítése, idő szakítása régi barátokra, tényleg bármi, ahhoz előbb helyet/időt/teret kell csinálni az életedben hozzá!
Még a facebbok is emlékeztet az ősz beköszöntére! :)
Szóval nem a to list legyen egyre nagyobb, hanem megpihenve, egy tea/kávé mellett átnézni, nem azt, hogy mi kellene hogy legyen még, hanem, hogy mid van most. Unalomig ismételt közhely, hogy tele polcra nem lehet pakolni, de tényleg így van. Ha minden nap tele a naptárad és várod, hogy majd egyszer legyen "üres" időd, hogy tudd elintézni a magadnak megígért, fontos dolgokat, akkor lehet ez a nap sosem jön el! Mivel a Te várod, hogy legyen üres nap a naptáradban, amit Te írsz tele! :)
Ha most arra gondolsz, hogy de nem tudok, akkor lehet a saját életed rabja vagy, lehet nem sok választ el a depressziótól, mégha az estéidet hangos romkocsmákba is töltöd tartva a csendtől, hogy magaddal szembe nézz!
Volt egy filozófia tanárom aki az önbizalmat furán értelmezte: ha megígérsz magadnak valamit, hogy megcsinálod és meg is teszed, akkor bízol önmagadban, tehát van önbizalmad.
Ha év elején teleírod fogadalmakkal a naptáradat és alig valósítasz meg belőle bármit is, akkor nem bízhatsz magadban, nincs önbizalmad. Fura tudom, ha másra nem jó elgondolkodtat! :)
Röviden: itt a rendrakás és a fölösleges dolgoktól megválás ideje, hogy az év vége ne egy eszeveszett hajsza legyen az idővel! ;)

Megjegyzések