Elhunyt Nelson Mandela

Tegnap, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela.
Álljon itt néhány idézet Tőle:
„Nem attól félünk leginkább, hogy a kihívásoknak nem tudunk megfelelni. Leginkább attól kell félnünk, hogy erőnk minden mértéket meghalad. A bennünk égő fény ad okot a félelemre, nem pedig a bennünk rejlősötétség. Azt kérdjük:ki vagyok én egyáltalán, hogy ilyen ragyogó, magával ragadó, tehetséges és fantasztikus merek lenni? De ki vagy akkor, ha nem mersz ez lenni? Isten gyermeke vagy. Ha meghúzod magad, nem szolgálod a világ javát. Semmi köze a megvilágosodásnak ahhoz, ha meghúzod magad, hogy mások magabiztosabbnak érezzék magukat melletted. Arra születtünk, hogy a bennünk lakó Isten dicsőségét a világban megvalósítsuk. Nemcsak néhányunkban él Ő, hanem minden emberben. Ha fényünket felragyogtatjuk, önkéntelenül jelt adunk másoknak, hogy ugyanezt tegyék. Ha megszabadultunk félelmeinktől, már a puszta jelenlétünk is felszabadít másokat.”

„Mindig lehetetlennek látszik egészen addig, amíg nem sikerül." 

"Nincs annál megdöbbentőbb élmény, mikor valaki olyan helyre tér vissza, amit valaha nagyon jól ismert, és rájön, hogy a hely semmit, ő maga viszont rengeteget változott."


"A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni."


Megjegyzések