Aug. 2. ÚJÉV!

forrás: https://subrosa09.files.wordpress.com/2013/09/earth-with-footprint.jpg
Nem, nem bolondultam meg (teljesen) :) , nem is a kínai újév van, hanem idén Augusztus 2.-ra esik a túlfogyasztás napja! Tavaly Aug. 8.-ra esett (ITT találod a tavalyi blogbejegyzést). Így ma (Aug. 3.-án) elfogyasztva a föld egy éves tartalékát, a jövő évit fogyasztjuk!

"Utána a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre."(forrás: http://wwf.hu/egyeb-termeszetvedelem_/1/soha-nem-volt-meg-ilyen-koran-a-tulfogyasztas-vilagnapja)

"A Global Footprint Network adatai szerint az emberiség által elhasznált természeti erőforrások és a károsanyag-kibocsátás szerdán lépi át azt a mennyiséget, amelyet a Föld egy éven belül még újra tud termelni, illetve el tud nyelni. Ezután az emberiség fogyasztása már az ökoszisztéma rovására megy." (forrás: https://www.beol.hu/orszag-vilag/iden-korabban-jott-el-tulfogyasztas-napja-925343/)






forrás: http://www.pngall.com/wp-content/uploads/2016/06/Sold-Out-PNG-Image.png
"A magyarországi adatokból az látszik, hogy mi is jóval túllépjük az ideális mértéket, hiszen ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor közel kettő(1,92) Földre lenne szükségünk."(forrás: http://wwf.hu/egyeb-termeszetvedelem_/1/soha-nem-volt-meg-ilyen-koran-a-tulfogyasztas-vilagnapja)

Tessék számolni, ha évente 6 nappal növekszik a túlfogyasztás, egy emberöltő fele elég és már január 1.-én kitehetjük a "sajnáljuk elfogyott" táblát!

Megjegyzések